Faglenker

Tann- og kjeveklinikken

Trykk på logoen for å komme til de nye nettsidene

Rommen tannhelse endrer navn til Tann- og kjeveklinikken

For deg som pasient hos oss medfører dette ingen endringer da våre lokaler og alle ansatte er de samme som før. Vår eneste endring er altså vårt klinikknavn!

Klinikken har vært på Rommen i 25 år(2013) og i den forbindelse var et navnebytte en naturlig del av vår feiring. Vi ønsket å bytte til et navn som beskriver bedre det vi driver på med.

Mange forbinder oss med tannregulering, men vi tilbyr alle typer                                                                                      tannbehandling for alle, i alle aldre.

 

Under finner du relevant informasjon om tenner, tannhelse og tannhelspersonell. På disse nettstedene finner du lenker videre til andre sider med fyldig informasjon om tannhelse og behandlingsmuligheter.

Den norske tannlegeforening: Hva skjer på tannfronten her i Norge

Den svenske tannlegeforeningen: Hva skjer på tannfronten hos naboen!

Den danske tannlegeforening: Hva skjer på tannfronten hos naboen.

Norsk tannvern: Informasjon om tannhelse generelt.

NAV-trygdekontorene: Informasjon om pasienters rettigheter, lover og regler .

Universitetet i Oslo-det odontologiske fakultet: Informasjon om tannlegeutdannelsen, spesialistprogrammer o.s.v

Om kjeveortopedi (tannregulering): Informasjon om reguleringstannleger, bittavvik og behandling av bittavvik

 Om tannkjøttsykdommer: Her finner du informasjon om sykdommen periodontitt eller pyrea som den ofte kalles på folkemunne.

Om alle typer tannbehandling og tannsykdommer: Dette er en engelskspråklig side som viser animerte filmsnutter om forskjellige typer tannbehandling.  Anbefales for pasienter som ønsker å lære litt mer om munnhulen og de forskjellige behandlingsmuligheter.

The speed system: Dette er det kanadiske reguleringssystemet vi bruker ved vår klinikk.

American Dental Association (ADA): Den amerikanske tannlegeforeningen. Har fyldig informasjon til publikum, klikk deg inn på public resources og deretter oral health topics, så er det bare å velge hva du vil lese om! Selvfølgelig på engelsk.

Alt om tannhelse: Her finner du alle mulige lenker videre til det meste av dental kunnskap og vitenskap. Engelskspråklig. Dette er for den avanserte pasienten.

 Helsebiblioteket: Norsk side med fyldig informasjon om tannhelse og helse generelt.

Dentale materialer: Lurer du på hva våre tannfyllingsmaterialer inneholder ? Da er dette siden for deg.

Implantater: Her finner du informasjon om kunstige tenner som sitter på skruer, satt inn i kjevebenet. Dette er en av mange produsenter av slike benskruesystemer.

Implantater 3D: Her finner du animerte filmsnutter om implantater på youtube.

Implantater: Dette er informasjon fra en annen produsent av slike skrusystemer.

Pasientskadeerstatning: Hvis man søker om erstatning etter feilbehandling hos lege, tannlege eller annet autorisert personell.