Vanlig og usynlig regulering

Tann- og kjeveklinikken

Trykk på logoen for å komme til de nye nettsidene

Rommen tannhelse endrer navn til Tann- og kjeveklinikken

For deg som pasient hos oss medfører dette ingen endringer da våre lokaler og alle ansatte er de samme som før. Vår eneste endring er altså vårt klinikknavn!

Klinikken har vært på Rommen i 25 år(2013) og i den forbindelse var et navnebytte en naturlig del av vår feiring. Vi ønsket å bytte til et navn som beskriver bedre det vi driver på med.

Mange forbinder oss med tannregulering, men vi tilbyr alle typer                                                                                      tannbehandling for alle, i alle aldre.

Vanlig og Usynlig tannregulering

Reguleringsklosser i stål (Brackets)

Reguleringen (speed) som vi vanligvis bruker, er den minste og mest effektive på markedet. Vi bruker selvligerende brackets (klosser) som er 3 ganger mindre enn vanlige brackets: Derfor er de mer komfortabel, ser bedre ut og er mer hygienisk.

Speed versus vanlig bracket

Den minste klossen på markedet

 

Keramiske brackets:

For de pasientene som vil ha en regulering som er litt mer diskret, bruker vi brackets av glasskeramikk som er gjennomsiktig og derfor langt mindre synlige. Disse koster noe ekstra!

Estetiske brackets

Keramiske brackets, diskret

 

«Usynlig» regulering»:

Regulering på baksiden av tennene: I dette tilfellet limes brackets som er spesialtilpasset til pasientens tenner på innsiden av tennene (incognito). Reguleringen blir helt usynlig, men det kan ta tid å venne seg til klossene og til å snakke normalt og tydelig. Dette er utstyr som lages i Tyskland individuelt tilpasset hver pasient, i tillegg er denne teknikken mer komplisert og tidskrevende å utføre for tannlegen. Av disse grunnene er behandlingen ca 75-100 % dyrere enn vanlig regulering.

Usynlig regulering

Incognito, usynlig regulering

 

 

Plastskinner: Tennene flyttes ved hjelp av en serie tynne, gjennomsiktige plastskinner som framstilles i England ved hjelp av avansert datateknikk. Pasienten bytter til en ny skinne annenhver uke, dvs. for en vanlig behandling kan det være behov for opptil 40-50 skinner. Behandlingen er derfor 50-75 % dyrere enn vanlig regulering.

Vi er sertifiserte brukere av Incognito-brackets-system.